logo

Celozrnné vánoční cukroví

8. 11. 2010 Cukroví Recepty
cukroví

Na Vánoce si můžete udělat i zdravější cukroví. Doporučujeme vám celozrnné vánoční cukroví. Teď tady máme recept na celozrnné slepované cukroví.

Slepované cukroví

Ingredience:
250 g celozrnné pšeničné mouky
90 g cukru moučky
200 g másla
1 žloutek
špetka skořice
marmeláda
cukr moučka na posypání

Postup:
Mouku s cukrem prosejeme, přidáme skořici a promícháme. K tomu přidáme změklé máslo a žloutek. Uděláme tuhé těsto, které dáme do lednice na dvě hodiny.
Poté těsto vyválíme a vykrajujeme z něj pomocí vykrajovátek různé tvary a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi deset minut.
Toto celozrnné slepované cukroví slepujeme marmeládou a pak lehce pocukrujeme.