Recept na italský salát caprese
30. 6. 2015 Recepty Salát JídlaJedním z tradičních pokrmů italské kuchyně je salát, který se jmenuje caprese. Jedná se o chutný letní salát, jehož příprava je velmi jednoduchá. Salát caprese vždy připravte z čerstvých a kvalitních surovin, aby vynikla jeho jemná chuť. Recepty na saláty jsou obecně velmi snadné, ale tento zaručeně nemůže nikdo pokazit, jak je lehký.
Recept na salát caprese
Ingredience:
4 porce
300 g buvolí mozzarelly
4 velká rajčata
panenský olivový olej (10 ml na porci)
čerstvá bazalka
mořská sůl
pepř
Postup:
1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Plátky by měly být trošku silnější.
2. Mozzarellu nakrájíme na stejně silné plátky, jak jsme nakrájeli rajčata.
3. Na talíř střídavě vyskládáme vždy plátky rajčat a plátky mozzarelly.
Můžeme už tady proložit lístky bazalky.
4. Salát opeříme čerstvě namletým pepřem a solí.
5. Následně zalijeme kvalitním olivovým olejem a nakonec salát ozdobíme čerstvými lístky bazalky.
Energetická hodnota na 1 porci:
1 220 kJ (290 kcal), z toho 15 g bílkovin, 5 g sacharidů a 23 g tuků.
Originální recept se připravuje z rajčat, existují ale i varianty z červené řepy nebo jiné zeleniny. Někteří salát ochucují i kapkou octa Balsamico. Záleží proto na každém, co si připraví a jaký bude pro něj nejlepší.
Caprese salát se hodí jako předkrm, svačina i večeře s pečivem nebo samotný.
Chutná vám salát caprese nebo ho nepovažujete až za tak moc úžasný?
Foto: Rainer Zenz/CC
Diskuze k článku