Pečený halibut

8. březen 2013 | Recepty | Oběd | Večeře | Ryby | komentáře: 3
pečený halibut


Připravte si na oběd rychlý a jednoduchý pokrm. Halibut (platýs) je výborná mořská ryba, která má velmi křehké maso rozplývající se na jazyku.

Ingredience:
(2 porce)
1 ks filé halibuta (cca 350 - 400 g)
drcený kmín
hrubozrnná mořská sůl
špetka chilli koření
citron
tenký plátek másla

Postup:

  1. Rybu umyjeme a usušíme. Nakrájíme ji podle potřeby.
  2. Následně ji trošku zakápneme šťávou z citronu, přidáme špetku kmínu, soli a chilli.
  3. Na rybu umístíme dva tenké plátky másla.
  4. Kousky ryby umístíme na plech, který jsme vyložili papírem na pečení.
  5. Plech vložíme do trouby, kterou jsem předehřáli na 180°C. Pečeme cca 12 minut.
  6. Halibuta podáváme například s bramborovou kaší a zeleninou.

Pokud chcete klasickou smaženou verzi, podívejte se na smaženého halibuta na másle.

Energetická hodnota 100 g halibuta je 301 kJ, z toho je to 15,5 g bílkovin, 0 sacharidů a 1,1 g tuků.

Celková energetická hodnota pokrmu - 200 g halibuta s bramborovou kaší je (1 porce - 180 g brambor a 30 ml mléka) je 1 565 kJ (35,25 g bílkovin, 34,25 g sacharidů, 11,4 g tuků).



 

Diskuze k článku (celkem 3):




Mňam :))))

Alena 13. březen 2013 00:51

Vypadá to dost hrozně, fuj.

anonym 2. červenec 2013 12:53

Dostali jsme od kamarada Halibuta z Aljasky, ale jsou to pekne velike porce, asi tak 5cm na vysku a na delku 20cm. Takze jsme jednu z nich jen rozkrojili vejpul, zakapali citronem a nechali 3 hodiny v lednici nasaknout, pak jsme to nakorenili, na tezke panvici osmahli z obou stran a pak rybka putovala i s panvici ...nepriklopena do trouby. K tomu jsme meli nove bramburky s maslem a s cilantrem a rajcatovy salat ...MNAM! Miluju Halibuta, ma uzasne jemne a stavnate masicko!

Mirka 23. říjen 2013 23:08

Přidat nový komentář:

Jméno:
 
.