logo

Pečený pstruh - jednoduchý recept

21. 10. 2010 Recepty Oběd Ryby
pstruh

Udělejte na dietní oběd pečeného pstruha. Pstruh chutná výborně a výhodou je, že neobsahuje moc tuků, proto se ho vůbec nemusíte obávat. Mrkněte se na jednoduchý recept na pečeného pstruha se solí a kmínem.

Ingredience:
(2 porce)
2 pstruzi
2 lžíce olivového oleje nebo kousek másla
2 cibule
2 citróny
sůl
mletý kmín

Postup:
1. Nejprve oloupeme cibuli a tu pak nakrájíme na kolečka.
2. Pstruhy pořádně omyjeme, můžeme je osušit ubrouskem a položíme je na plech, který vyložíme pečicím papírem. Místo plechu můžeme použít i pekáč.
3. Vnitřek pstruha osolíme, posypeme kmínem, prsty sůl s kmínem pořádně vtlačíme do jemného masa. Poté polijeme citrónovou šťávou a schováme tam několik koleček cibule.
4. Vršek pstruha ostrým nožem několikrát nařízneme, osolíme a posypeme mletým kmínem. Nakonec jej pokapeme citrónem a olejem. Místo oleje můžeme na něj položit plátek másla.
5. Během přípravy zapneme troubu na 180 °C, až se na tuto teplotu trouba vyhřeje, vložíme do ní plech nebo pekáček.
6. Pečeme necelých 20 minut. Rybu podáváme s brambory, zeleninovým salátem a plátkem citrónu.

Pstruh je dietní ryba, která je velmi oblíbená právě pro své jemné maso. Jeho chuť vynikne při jednoduché přípravě, kdy se nepoužívá mnoho surovin, které by mohly tuto chuť zničit. Stačí opravdu jen pár surovin a k nim i plátek citrónu na doplnění.


Nový komentář do diskuze: