Celozrnná pizza - recept

19. říjen 2010 | Recepty | Oběd | komentáře: 3
Celozrnná pizza


Udělejte si celozrnnou pizzu, která je zdravá, dobrá a celkem dietní.

Ingredience:
2 - 4 porce
Těsto: 150 g celozrnné pšeničné mouky
150 g celozrnné žitné mouky
50 g hladké mouky
220 ml vody
1/5 kostky droždí
lžička cukru
1 lžíce olivového oleje
3 g soli
Na pizzu: pasírovaná rajčata
1 stroužek česneku
100 g eidamu 30%
100 g kuřecí nebo vepřové šunky s vysokým obsahem masa
50 g žampionů
50 g mozzarelly
oregano, koření na pizzu

Postup:
Z pěti lžic teplé vody, cukru a rozdrobené droždí si uděláme kvásek.
Mouky přesejeme a smícháme, přidáme k nim sůl, olivový olej, vykynutý kvásek a postupně přidáváme vodu. Zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme v teple pod utěrkou půl hodiny kynout.
Pasírovaná rajčata smícháme s prolisovaným česnekem a špetkou pizza koření.
Šunky nakrájíme na menší kousky, žampiony nakrájíme na plátky a sýry nastrouháme a smícháme.
Vykynuté těsto rozválíme a dáme na plech nebo do formy na pizzu. Potřeme jej rajčatovou směsí, které posypeme sýrem, dále na sýr dáme šunku a žampiony. Vše posypeme zbytkem sýra a posypeme oreganem a kořením na pizzu.
Pečeme při teplotě 200°C necelých 20 minut.
Na pizzu si samozřejmě můžete dát cokoliv, co chcete a není to moc tučné.



 

Diskuze k článku (celkem 3):




prosím kolik je v tomto případě 1 porce moc diky .ps.množství v gramech.

kleinova 25. srpen 2012 17:45

Jak tenké má být to těsto?

Bety 14. leden 2016 15:42

Co nejtenčí :)

Ivuša 25. březen 2016 17:07

Přidat nový komentář:

Jméno:
 
.