Celozrnné vanilkové rohlíčky
16. 11. 2010 Cukroví Recepty![pokrm](/pix/a/241.jpg)
Další zdravější variantu vánočního cukroví vám doporučujeme celozrnné vanilkové rohlíčky, které vám budou zaručeně chutnat. Tato zdravá varianta se hodí, pokud hubnete nebo dbáte na zdraví.
Ingredience:
250 g špaldové nebo celozrnné pšeničné mouky
50 g hladké kukuřičné mouky
50 g cukru moučky
100 g másla nebo hery
100 g mletých ořechů
1 žloutek
citronová kůra
mléko podle potřeby
cukr moučka, vanilkový cukr na posypání
Postup:
Prosejeme mouky a cukr, k nim přidáme mleté ořechy, nastrouhanou citronovou kůru a promícháme. K tou přidáme na kousky nakrájený změklý tuk, žloutek a uděláme tuhé těsto, které necháme odpočinout nejlépe přes noc v lednici.
Na druhý den tvoříme rohlíčky, které dáme na plech, kde je pečící papír. Pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě na 160°C.
Až rohlíčky vystydnou, obalíme je v moučkovém cukru smíchaném s vanilinovým. Nebo je jen lehce cukrem poprášíme.
Obalovat je samozřejmě můžeme ještě teplé, ale tak budou mít na sobě více cukru.
Celozrnné rohlíčky necháme odležet necelé dva týdny.