Celozrnné vanilkové rohlíčky

16. listopad 2010 | Cukroví | Recepty | komentáře: 0
pokrm


Další zdravější variantu vánočního cukroví vám doporučujeme celozrnné vanilkové rohlíčky, které vám budou zaručeně chutnat. Tato zdravá varianta se hodí, pokud hubnete nebo dbáte na zdraví.

Ingredience:
250 g špaldové nebo celozrnné pšeničné mouky
50 g hladké kukuřičné mouky
50 g cukru moučky
100 g másla nebo hery
100 g mletých ořechů
1 žloutek
citronová kůra
mléko podle potřeby
cukr moučka, vanilkový cukr na posypání

Postup:
Prosejeme mouky a cukr, k nim přidáme mleté ořechy, nastrouhanou citronovou kůru a promícháme. K tou přidáme na kousky nakrájený změklý tuk, žloutek a uděláme tuhé těsto, které necháme odpočinout nejlépe přes noc v lednici.
Na druhý den tvoříme rohlíčky, které dáme na plech, kde je pečící papír. Pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě na 160°C.
Až rohlíčky vystydnou, obalíme je v moučkovém cukru smíchaném s vanilinovým. Nebo je jen lehce cukrem poprášíme.
Obalovat je samozřejmě můžeme ještě teplé, ale tak budou mít na sobě více cukru.
Celozrnné rohlíčky necháme odležet necelé dva týdny.



 



Přidat nový komentář:

Jméno:
 
.