logo

Celozrnné vanilkové rohlíčky

16. 11. 2010 Cukroví Recepty
pokrm

Další zdravější variantu vánočního cukroví vám doporučujeme celozrnné vanilkové rohlíčky, které vám budou zaručeně chutnat. Tato zdravá varianta se hodí, pokud hubnete nebo dbáte na zdraví.

Ingredience:
250 g špaldové nebo celozrnné pšeničné mouky
50 g hladké kukuřičné mouky
50 g cukru moučky
100 g másla nebo hery
100 g mletých ořechů
1 žloutek
citronová kůra
mléko podle potřeby
cukr moučka, vanilkový cukr na posypání

Postup:
Prosejeme mouky a cukr, k nim přidáme mleté ořechy, nastrouhanou citronovou kůru a promícháme. K tou přidáme na kousky nakrájený změklý tuk, žloutek a uděláme tuhé těsto, které necháme odpočinout nejlépe přes noc v lednici.
Na druhý den tvoříme rohlíčky, které dáme na plech, kde je pečící papír. Pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě na 160°C.
Až rohlíčky vystydnou, obalíme je v moučkovém cukru smíchaném s vanilinovým. Nebo je jen lehce cukrem poprášíme.
Obalovat je samozřejmě můžeme ještě teplé, ale tak budou mít na sobě více cukru.
Celozrnné rohlíčky necháme odležet necelé dva týdny.