logo

Červená čočka se zeleninou

12. 2. 2011 Recepty Večeře
jídlo

Udělejte si na dietní oběd nebo večeři zdravou červenou čočku se zeleninou.

Ingredience:
(2 porce)
170 g červené čočky
bobkový list
1 cibule
2 stroužky česneku
2 papriky
2 rajčata
hrášek (čerstvý nebo mražený)
sůl, pepř
strouhaný sýr
jarní cibulka
olej

Postup:
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Také další zeleninu omyjeme a nakrájíme.
Na rozpáleném oleji (1 polévková lžíce) osmažíme cibuli a česnek.
Poté přidáme nakrájené papriky a rajčata.
Po chvilce restování přidáme červenou čočku, kterou jsme předtím propláchli. Dále k čočce přilijeme vodu (přiměřené množství), vhodíme bobkový list a několik kuliček celého nebo špetku mletého pepře.
Ke konci vaření přidáme hrášek a čočku dochutíme solí.
Čočku nezahušťujeme, protože to není vůbec třeba.
Červenou čočku podáváme se sýrem a cibulkou. Můžeme přidat i chleba nebo čerstvé pečivo.