logo

Zdravá a chutná avokádová pomazánka

6. 3. 2018 Recepty Pomazánky
avokádová pomazánka

Chuť avokáda je pro mnohé celkem nevýrazná, ale společně s dalšími surovinami vytvoří úžasný pokrm. Mezi oblíbená jídla s avokádem patří pomazánky, které chutnají výborně. Jejich příprava je velice snadná a vytvoříte tak pomazánku, která se hodí na chleba i chlebíčky či jednohubky.

Avokádová pomazánka (stejně jako samotné avokádo) v sobě skrývá vitamíny, minerální látky a cenné omega-3 nenasycené mastné kyseliny. I když obsahuje velké množství tuků, jedná se o zdravé tuky, které naše tělo ocení.

Recept na avokádovou pomazánku s česnekem

Ingredience:
2 zralá avokáda
1/2 citrónu
3 stroužky česneku
kávová lžička olivového oleje
1 jarní cibulka
mořská sůl
mletý pepř
ředkvičky na ozdobu

-

Postup:
1. Každé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužninu, kterou umístíme do misky.
2. Dužninu vidličkou rozmačkáme a pokapeme ji šťávou z citrónu, aby neztmavla.
3. Dále přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou cibulku.
4. Pomazánku promícháme a osolíme mořskou solí a opepříme pepřem.
5. Avokádovou pomazánku dáme alespoň na půl hodiny vychladit.
6. Podáváme s pečivem a ozdobíme podle libosti.