Dietní toast

19. listopad 2010 | Recepty | Snídaně | komentáře: 6
toast


Na snídani si můžete udělat i klasický toast. Stačí jen používat dietní suroviny a nemusíte se bát o svou linii.

Ingredience:
2 plátky tmavého toastového chlebu (například se semínky)
3 plátky eidamu 20 %
2 plátky kuřecí šunky
oblíbené koření

Postup:
Na toast si dáme plátek sýra, kuřecí šunky a sýra, postup opakujeme ještě jednou. Lehce ho okořeníme. Přiložíme další chleba a celý toast zapečeme nebo jej nezapékáme.
Pokud použijeme dietní suroviny, můžeme si tam dát cokoliv.



 

Diskuze k článku (celkem 6):




Zdravím chtěla bych poprosit o radu jak si sama složit jídelnířek,abych někde neudělala chybu.Měřím 164, váha je 65kg, Díky Lucie

Lucie Borilova 18. květen 2011 16:08

chtěla bych jen podotknout, že tmavé pečivo neznamená zdravé pečivo, ba naopak. Pro výrobce je to levnější, protože do bílého jen přidá barvivo, čímž produkt obsahuje více chemie i kJ. Zdravé je spíše celozrnné. Tohle označení by měly mít pouze výrobky s určitým minimálním obsahem celozrnné mouky.

Iveta 30. červenec 2011 20:37

tak to ja si pecu celozrnne pecivo doma a chutna cele me rodine a hlavne vim co v nem mam

jaja 22. leden 2013 14:06

jajo a mohla by jsi mi poslat recept na celozrné pečivo abych si mohla upéct taky sama doma,nevěřím tomu co prodávají děkuji

Sabina 23. leden 2013 10:50

kupuju jen jeden zarucene dobry chlebik celozrnny....krasne je v nem videt ty ruzny zrnicka....a je jen tak normalne tmavy....ale ostatni pecivo si pecu sama....pekarna zamicha a ja si pak pohraju....je to super,kazdemu doporucuju si pekarnu koupit....ja mam jen tu obyc. z Tesca za 1000kc a uplne staci....

Reny2 17. duben 2013 11:51

my doma pečeme chleba normálně v troubě, tady je recept :-) nic lepšího jsem nejedla a mouku použiješ jakou chceš:-)
CHLEBA BEZ HNĚTENÍ
Pozn.1: Chleba kyne 8 – 12h, tekže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak večer před ranním pečením.
Pozn.2: Na celé pečení budete potřebovat: mísu, gumovou stěrku, hrnek 250ml, vál, skleněný pekáč s poklopem nebo hrnec s pokličkou vhodný do trouby (prostě cokoli zavíratelné, objem cca 2l)
Nasypeme do mísy a nasucho zamícháme:
- 3 hrnky hladké mouky (hrnek obyč cca 250ml, mouka obyč, v případě tmavé chlebové, špaldové atd. chleba tolik nenakyne a je tužší a uvnitř vlhčí)
- 1 lžička sušeného droždí ( na dva chleby rozdělíme napůlky jeden pytlík, ale jsou to potom spíš 2 lžičky na každý chleba)
- 1,5 lžičky soli
- 1 lžička drceného kmínu
- Podle chuti můžeme přimíchat cibulku, česnek bylinky, semínka, škvarky…
Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody (přiměřeně, přiměřeně, raději hustší, líp se s tím pak pracuje)
Vznikne nevzhledné těsto, které přikryjeme utěrkou.
8 – 12h kynutí, když je hlad, můžeme péct třeba i po 6h.
Těsto vyndáme na pomoučný vál a gumovou stěrkou nebo pomoučenýma rukama roztáhneme na placku cca 2-4 cm tlustou.
Necháme 15 minut odpočívat.
Těsto přeložíme na třetiny ,,zvrchu a zespodu“ a na třetiny ,,zleva a zprava“
Necháme 30 min zakryté utěrkou odpočívat.
Poté ještě dalších 30 min, ale to už si zapneme troubu na 230°C a tu druhou půlhodinu v ní necháme nahřát pekáč s pokličkou.
Přendáme do horkého pekáčku. Můžeme něčím posypat.
Pečeme 30 min při 230°C. Pak sundáme pokličku a pečeme ještě dalších 15 min.

GO 11. květen 2013 13:40

Přidat nový komentář:

Jméno:
 
.