logo

Dietní toast

19. 11. 2010 Recepty Snídaně
toast

Na snídani si můžete udělat i klasický toast. Stačí jen používat dietní suroviny a nemusíte se bát o svou linii.

Ingredience:
2 plátky tmavého toastového chlebu (například se semínky)
3 plátky eidamu 20 %
2 plátky kuřecí šunky
oblíbené koření

Postup:
Na toast si dáme plátek sýra, kuřecí šunky a sýra, postup opakujeme ještě jednou. Lehce ho okořeníme. Přiložíme další chleba a celý toast zapečeme nebo jej nezapékáme.
Pokud použijeme dietní suroviny, můžeme si tam dát cokoliv.




Diskuze k článku


Zdravím chtěla bych poprosit o radu jak si sama složit jídelnířek,abych někde neudělala chybu.Měřím 164, váha je 65kg, Díky Lucie
Lucie Borilova, 18. 5. 2011 16:08
chtěla bych jen podotknout, že tmavé pečivo neznamená zdravé pečivo, ba naopak. Pro výrobce je to levnější, protože do bílého jen přidá barvivo, čímž produkt obsahuje více chemie i kJ. Zdravé je spíše celozrnné. Tohle označení by měly mít pouze výrobky s určitým minimálním obsahem celozrnné mouky.
Iveta, 30. 7. 2011 20:37
tak to ja si pecu celozrnne pecivo doma a chutna cele me rodine a hlavne vim co v nem mam
jaja, 22. 1. 2013 14:06
jajo a mohla by jsi mi poslat recept na celozrné pečivo abych si mohla upéct taky sama doma,nevěřím tomu co prodávají děkuji
Sabina, 23. 1. 2013 10:50
kupuju jen jeden zarucene dobry chlebik celozrnny....krasne je v nem videt ty ruzny zrnicka....a je jen tak normalne tmavy....ale ostatni pecivo si pecu sama....pekarna zamicha a ja si pak pohraju....je to super,kazdemu doporucuju si pekarnu koupit....ja mam jen tu obyc. z Tesca za 1000kc a uplne staci....
Reny2, 17. 4. 2013 11:51
my doma pečeme chleba normálně v troubě, tady je recept :-) nic lepšího jsem nejedla a mouku použiješ jakou chceš:-) CHLEBA BEZ HNĚTENÍ Pozn.1: Chleba kyne 8 – 12h, tekže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak večer před ranním pečením. Pozn.2: Na celé pečení budete potřebovat: mísu, gumovou stěrku, hrnek 250ml, vál, skleněný pekáč s poklopem nebo hrnec s pokličkou vhodný do trouby (prostě cokoli zavíratelné, objem cca 2l) Nasypeme do mísy a nasucho zamícháme: - 3 hrnky hladké mouky (hrnek obyč cca 250ml, mouka obyč, v případě tmavé chlebové, špaldové atd. chleba tolik nenakyne a je tužší a uvnitř vlhčí) - 1 lžička sušeného droždí ( na dva chleby rozdělíme napůlky jeden pytlík, ale jsou to potom spíš 2 lžičky na každý chleba) - 1,5 lžičky soli - 1 lžička drceného kmínu - Podle chuti můžeme přimíchat cibulku, česnek bylinky, semínka, škvarky… Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody (přiměřeně, přiměřeně, raději hustší, líp se s tím pak pracuje) Vznikne nevzhledné těsto, které přikryjeme utěrkou. 8 – 12h kynutí, když je hlad, můžeme péct třeba i po 6h. Těsto vyndáme na pomoučný vál a gumovou stěrkou nebo pomoučenýma rukama roztáhneme na placku cca 2-4 cm tlustou. Necháme 15 minut odpočívat. Těsto přeložíme na třetiny ,,zvrchu a zespodu“ a na třetiny ,,zleva a zprava“ Necháme 30 min zakryté utěrkou odpočívat. Poté ještě dalších 30 min, ale to už si zapneme troubu na 230°C a tu druhou půlhodinu v ní necháme nahřát pekáč s pokličkou. Přendáme do horkého pekáčku. Můžeme něčím posypat. Pečeme 30 min při 230°C. Pak sundáme pokličku a pečeme ještě dalších 15 min.
GO, 11. 5. 2013 13:40