Kuřecí maso s ananasem - dietní recept
12. 10. 2010 Recepty Večeře Oběd
Zhubněte s unikátním produktem:
Ovoce přidává kuřecímu masu zajímavou chuť. Pokud už se vám zajídá kuřecí maso, ozvláštněte ho ananasem. Váš oběd nebo večeře bude chutnat neskutečně. Navíc kuřecí maso s ananasem stále zůstává dietním pokrmem. Tak ho vyzkoušejte.
Recept na tuto pochoutku je velice snadný a připravíte ho doslova za chvilku. Pokud spěcháte a chcete připravit něco netradičního, vsaďte na kuřecí s ananasem. Potěšíte se prolínáním několika druhů chutí.
Ingredience:
(2 porce)
300 g kuřecích prsou
1/5 čerstvého ananasu nebo 1/2 konzervy kompotovaného
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
lžíce sójové omáčky
kari koření
lžička škrobu
sůl, mletý pepř
Postup:
1. Nejprve nakrájíme nadrobno cibuli a orestujeme na rozpáleném oleji.
2. Poté pokračujeme s restováním kuřecího masa, které předem nakrájíme na nudličky nebo kostičky. To trošku osolíme a opepříme.
3. Až se maso zatáhne, přilijeme trošku vody, nakrájený ananas a chvilku povaříme. Konzervovaný ananas přidáme bez vody.
4. Přisypeme špetku kari koření, přidáme sójovou omáčku a škrob, který rychle rozmícháme.
5. Nakonec vaříme ještě zhruba pět minut a podle chuti dokořeníme.
Takto připravené kuřecí maso s ananasem podáváme s rýží, kuskusem nebo brambory. Samozřejmě by neměla chybět čerstvá zeleninová obloha nebo zeleninový salát, ať dodáme tělu mnoho vitamínů a minerálů.
Ať už si vyberete čerstvý ananas, nebo konzervovaný, chuť bude v obou případech skvělá. U toho konzervovaného bude o trošičku sladší než u čerstvého. Schválně vyzkoušejte obě varianty, ať víte, která vám bude víc chutnat.