Kuřecí maso s ananasem - dietní recept
12. 10. 2010 Recepty Večeře ObědOvoce přidává kuřecímu masu zajímavou chuť. Pokud už se vám zajídá kuřecí maso, ozvláštněte ho ananasem. Váš oběd nebo večeře bude chutnat neskutečně. Navíc kuřecí maso s ananasem stále zůstává dietním pokrmem. Tak ho vyzkoušejte.
Recept na tuto pochoutku je velice snadný a připravíte ho doslova za chvilku. Pokud spěcháte a chcete připravit něco netradičního, vsaďte na kuřecí s ananasem. Potěšíte se prolínáním několika druhů chutí.
Ingredience:
(2 porce)
300 g kuřecích prsou
1/5 čerstvého ananasu nebo 1/2 konzervy kompotovaného
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
lžíce sójové omáčky
kari koření
lžička škrobu
sůl, mletý pepř
Postup:
1. Nejprve nakrájíme nadrobno cibuli a orestujeme na rozpáleném oleji.
2. Poté pokračujeme s restováním kuřecího masa, které předem nakrájíme na nudličky nebo kostičky. To trošku osolíme a opepříme.
3. Až se maso zatáhne, přilijeme trošku vody, nakrájený ananas a chvilku povaříme. Konzervovaný ananas přidáme bez vody.
4. Přisypeme špetku kari koření, přidáme sójovou omáčku a škrob, který rychle rozmícháme.
5. Nakonec vaříme ještě zhruba pět minut a podle chuti dokořeníme.
Takto připravené kuřecí maso s ananasem podáváme s rýží, kuskusem nebo brambory. Samozřejmě by neměla chybět čerstvá zeleninová obloha nebo zeleninový salát, ať dodáme tělu mnoho vitamínů a minerálů.
Ať už si vyberete čerstvý ananas, nebo konzervovaný, chuť bude v obou případech skvělá. U toho konzervovaného bude o trošičku sladší než u čerstvého. Schválně vyzkoušejte obě varianty, ať víte, která vám bude víc chutnat.