Recept na výborné kuřecí ražniči

27. prosinec 2016 | Oběd | Recepty | komentáře: 0
kuřecí ražniči


Ražniči je velice oblíbený pokrm, ale v klasické úpravě jako vepřové ražniči je celkem tučné a při dietě moc nevhodné. Jako dietní verze se nabízí kuřecí ražniči, které je velice dobré a určitě nikoho neurazí. Podívejte se na recept na špízy.


Suroviny:
500 g kuřecích prsou
2 papriky
1 - 2 cibule
mladá cuketa
3 lžíce oleje
2 stroužky česneku
sůl, pepř, mletá paprika


Postup:
1. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kostky, které vložíme do mísy.
2. K nim přidáme olej, špetku soli, pepře, mleté papriky a prolisovaný česnek. Směs promícháme, mísu zakryjeme a necháme marinovat dvě hodiny v lednici.
3. Mezitím omytou papriku nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na kolečka a omytou cuketu také.
4. Na špejli střídavě napichujeme kolečka cukety, cibule, maso a papriku, dokud nezaplníme celou špejli. Množství by mělo vyjít asi na 6 plných špízů.
5. Poté kuřecí ražniči pečeme, grilujeme nebo smažíme, dokud nebude hotové.
6. Dietní ražniči připravíte buď jako pečené v troubě, nebo na grilu (již není třeba potírat marinádou). Může se připravovat napřímo na plechu či roštu nebo může být zabalené v alobalu. Smažené ražniči je rychlá klasika, která ale obsahuje více tuku.
7. Ražniči poté podáváme například s brambory a zeleninou nebo pouze se salátem.

Výhodou tohoto pokrmu je, že jej připravíte velmi rychle a můžete si na špíz dát takové potraviny, které máte rádi (žampiony, párek, klobásu, rajčata, sýr atd.).


 



Přidat nový komentář:

Jméno:
 
.