Pečený halibut
8. 3. 2013 Recepty Oběd Večeře RybyPřipravte si na oběd rychlý a jednoduchý pokrm. Halibut (platýs) je výborná mořská ryba, která má velmi křehké maso rozplývající se na jazyku.
Ingredience:
(2 porce)
1 ks filé halibuta (cca 350 - 400 g)
drcený kmín
hrubozrnná mořská sůl
špetka chilli koření
citron
tenký plátek másla
Postup:
- Rybu umyjeme a usušíme. Nakrájíme ji podle potřeby.
- Následně ji trošku zakápneme šťávou z citronu, přidáme špetku kmínu, soli a chilli.
- Na rybu umístíme dva tenké plátky másla.
- Kousky ryby umístíme na plech, který jsme vyložili papírem na pečení.
- Plech vložíme do trouby, kterou jsem předehřáli na 180°C. Pečeme cca 12 minut.
- Halibuta podáváme například s bramborovou kaší a zeleninou.
Pokud chcete klasickou smaženou verzi, podívejte se na smaženého halibuta na másle.
Energetická hodnota 100 g halibuta je 301 kJ, z toho je to 15,5 g bílkovin, 0 sacharidů a 1,1 g tuků.
Celková energetická hodnota pokrmu - 200 g halibuta s bramborovou kaší je (1 porce - 180 g brambor a 30 ml mléka) je 1 565 kJ (35,25 g bílkovin, 34,25 g sacharidů, 11,4 g tuků).
Diskuze k článku