Lahodná tvarohová pomazánka s česnekem
4. 9. 2010 Recepty Snídaně Večeře PomazánkyPřipravte dietní tvarohovou pomazánku, která se hodí nejen na chleba či rohlíky k snídani, ale i jako skvělá pomazánka na chlebíčky nebo jednohubky. V jednoduchosti je krása, právě proto je velmi chutná.
Recept na ni je velice jednoduchý, pokud máte na ni chuť, budete ji mít za chvilku hotovou. A navíc jako u všeho, tak rovněž u ní můžete udělat za vteřinku několik povedených variací.
Ingredience:
1 tvaroh ve vaničce
50 g pomazánkového másla
1 malá cibule
1 - 2 stroužky česneku nebo kousek křenu
čerstvě namletý pepř
mořská sůl
pažitka
Postup:
1. Nejprve vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem.
2. Poté cibuli nakrájíme na jemno a smícháme s vyšlehaným tvarohem.
3. Dále k tomu přidáme prolisovaný česnek nebo nastrouhaný křen. Pořádně promícháme.
4. Pak podle chuti opepříme a osolíme. Opět je nutné pomazánku promíchat.
5. Pažitku nakrájíme a vmícháme do pomazánky.
6. Následně ji necháme na chvíli odpočinout v chladničce. To však není nutné, pokud se nám nechce čekat. Po vychlazení však chutná lépe.
7. Tvarohovou pomazánku podáváme s celozrnným pečivem, natíráme na chlebíčky nebo jednohubky atp.
Který tvaroh zvolíte, záleží jen na vás. Pokud dbáte na štíhlou linii, vyberte nízkotučný, pokud ne, chutná dobře s polotučným i tučným tvarohem. Může to být jak tvaroh ve vaničce, tak i v alobalu. Ten z vaničky se ale snadněji vyšlehá než ten z alobalu.
Dále zajímavě můžete pomazánku vylepšit tím, že použijete pomazánkové máslo s příchutí. Stačí třeba přidat s nivou nebo chilli a už máte jinou pomazánku. Opět se takhle dá hodně experimentovat a vylepšit tuto zdánlivě obyčejnou tvarohovou pomazánku.
To stejné se týká i česneku nebo křenu, dodá jí nový rozměr. Na jaře můžete rovněž přidat také čerstvý medvědí česnek, opět bude chutnat tato pomazánka naprosto skvěle. Zkuste si tak najít svůj recept na vynikající tvarohovou pomazánku.
Diskuze k článku