logo

Pomazánka s medvědím česnekem

21. 4. 2017 Recepty Pomazánky
pomazánka s medvědím česnekem

Medvědí česnek se řadí k jarním bylinkám, které mají nejen skvělé účinky na zdraví, ale také své uplatnění najdou v kuchyni. Medvědí česnek se dá použít místo klasického česneku či pažitky. Stačí ho jen přidat k pokrmu. Rovněž jsou s ním dobré i další pokrmy jako třeba pesto, pomazánky nebo polévky. Záleží pouze na vás, co máte rádi a jak ho využijete. Můžete vyzkoušet recept na pomazánky, které jsou opravdu výborné.

Tvarohová pomazánka s medvědím česnekem

Ingredience:
250 g tvarohu ve vaničce
1 lžíce hořčice nebo majonézy
svazek medvědího česneku
mořská sůl

Postup:
1. Medvědí česnek opláchneme a listy nasekáme na drobné kousky.
2. Tvaroh vyšleháme nebo promícháme s hořčicí či majonézou.
3. Poté přimícháme nakrájené kousky medvědího česneku a dochutíme solí.
4. Pomazánku necháme vychladit a podáváme s pečivem.

Vajíčková pomazánka z medvědího česneku

Ingredience:
200 g pomazánkového másla bez příchuti
100 g másla
3 vejce
svazek medvědího česneku
pepř
mořská sůl

pomazánka z medvědího česneku

Postup:
1. Nejprve uvaříme vajíčka natvrdo, která poté oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2. Medvědí česnek umyjeme a nasekáme. 2. Pomazánkové máslo vyšleháme s máslem a pak přimícháme nakrájená vajíčka a nasekaný česnek.
3. Nakonec dochutíme solí a pepřem a dáme vychladit.
4. Následně se vaječná pomazánka maže na chléb nebo pečivo.

Pomazánka z Lučiny a medvědím česnekem

Ingredience:
200 g neochucené Lučiny
cca 10 vlašských ořechů
svazek medvědího česneku
sůl, pepř

Postup:
1. Medvědí česnek přebereme a omyjeme, poté ho nakrájíme.
2. Lučinu vyšleháme a přidáme k ní nakrájený česnek. Promícháme.
3. Následně přidáme nasekané ořechy, osolíme a opepříme.
4. Dáme vychladit a následně se pomazánka podává s chlebem nebo pečivem.


Diskuze k článku


super
kitty, 25. 4. 2017 11:55
Nový komentář do diskuze: