logo

Žampionové rizoto

9. 10. 2010 Recepty Oběd
rizoto

Udělejte si na dietní oběd žampionové rizoto.

Ingredience:
(2 porce)
250 g žampionů
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
100 g celozrnné rýže
lžíce sójové omáčky
sůl, pepř
strouhaný sýr

Postup:
Rýži propláchneme, zalijeme dostatečným množstvím (ale ne velkým) vody a vaříme.
Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibulku, poté k ní přihodíme nakrájené žampiony. Trošku okořeníme a zprudka smažíme. Pak přilijeme trošku vody a dusíme.
Až bude rýže hotová (měla by být téměř bez vody), smícháme ji se žampionovou směsí přímo na pánvi. Přidáme sójovou omáčku a dokořeníme.
Žampionové rizoto můžeme posypat strouhaným sýrem.