logo

Grilovaná kukuřice - recept na výbornou lahůdku

11. 8. 2018 Recepty Chuť
grilovaná kukuřice

V sezóně by bylo obrovskou chybou ignorovat čerstvé kukuřice, které jsou k dostání v obchodech, na trzích nebo zahrádkách. Kukuřice, ať už vařená, grilovaná nebo pečená, je vždy pochoutkou, kterou si každý musí zamilovat. Podívejte se na recepty, které jsou jednoduché a chutné.

Grilovaná kukuřice s máslem

Ingredience:
4 klasy kukuřice
máslo
sůl
grilovací koření
olivový olej

Postup:
1. Klasy vaříme ve vodě, kterou trošku osolíme, asi 10 - 15 minut. Poté uvařené kukuřičné klasy necháme okapat.
2. Doprostřed každého klasu můžeme zapíchnout špejli, aby se s ním na grilu lépe manipulovalo.
3. Následně je trošku potřeme olivovým olejem a grilujeme za občasného otáčení. Můžeme je posypat grilovacím kořením nebo solí.
4. Hotové klasy osolíme a umístíme na ně plátky másla.

Grilovaná kukuřice se slaninou

Ingredience:
4 klasy kukuřice
8 plátků anglické slaniny
máslo
sůl, pepř

Postup:
1. Nejprve v osolené vodě vaříme očištěné klasy asi deset minut. Necháme je okapat od vody.
2. Poté každý klas ovineme dvěma plátky slaniny a pro jistotu je upevníme párátkem. Trošku je opepříme.
3. Grilujeme je za občasného otáčení asi 10 minut.
4. Podle potřeby je posypeme mořskou solí, mletým pepřem a nezapomeneme na plátek másla.

výborná kukuřice na grilu

Kukuřice s medem na pánvi

Ingredience:
4 kukuřičné klasy
4 lžíce másla
4 lžíce medu
sůl, pepř

Postup:
1. Klasy vaříme v osolené vodě zhruba 10 minut.
2. Kukuřičný klas necháme okapat, trošku vychladnout a nakrájíme je na 3 centimetrová kolečka.
3. Máslo v pánvi rozpustíme a smažíme kukuřici, dokud není zlatá.
4. Poté přidáme med, který se postupně zkaramelizuje a díky míchání koleček se přichytne na zrnka.
5. Podle chuti kukuřičné kousky osolíme a opepříme.

-

Vařená máslová kukuřice

Ingredience:
4 kukuřičné klasy
4 lžíce másla (i bylinkové)
mořská sůl

Postup:
1. V osolené vodě uvaříme klasy asi 10 minut.
2. Na teplou kukuřici položíme plátky másla a posypeme ji mořskou solí.
3. Následně ji můžeme sníst.

Čerstvá kukuřice je předvařená asi za 10 minut, u některých klasů (mražených nebo starších) to může trvat i déle. Následně můžeme předvařenou kukuřici upravit podle libosti. Recept je vždy snadný a výsledek velmi chutný.