logo

Těstovinový salát s tuňákem z konzervy

20. 11. 2015 Recepty Salát Jídla
těstovinový salát s tuňákem

Hledáte recept na dobré jídlo, které velmi rychle připravíte? Tak to potom vsaďte na těstovinový salát s tuňákem z konzervy. Zaručeně nebudete muset trávit dlouhou dobu u plotny.

O těstovinovém salátu se dá říct, že se jedná o takové vděčné jídlo, se kterým není moc přípravy a hlavně je rychle hotové. Další výhodou je, že salát můžete připravit s všelijakými surovinami a vždy bude jedinečný.

Jak na přípravu salátu?

Suroviny:
250 g těstovin
sůl
2 jarní cibulky
200 g cherry rajčat
2 - 3 papriky
160 g tuňáka ve vlastní šťávě (v konzervě)
1/2 citronu
olivový olej
mletý pepř, sůl

Postup:
1. Nejprve uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny na skus. Těstoviny pak slijeme a propláchneme vodou, ať se zrychlí jejich zchladnutí. Promícháme je se lžící oleje a necháme je vychladnout.
2. Až budou těstoviny studené, omyjeme a nakrájíme zeleninu - cibulku na kolečka, rajčata na půlky a papriky na kostky.
3. Těstoviny smícháme se zeleninou, citronovou šťávou a tuňákem bez šťávy. Můžeme přidat i trošku olivového oleje nebo libovolnou zálivku.
4. Dále dochutíme solí a mletým pepřem.
5. Tento dietní těstovinový salát podáváme při pokojové teplotě nebo vychlazený.

Další tipy

Pokud použijeme tuňáka v oleji, slijeme z konzervy přebytečný olej.
Salát chutná dobře i s další zeleninou, např. s kukuřicí či hráškem, s olivami nebo fazolemi. Může se připravit i s vejcem (uvařeným natvrdo) nebo sýrem.
Je chutný i s jogurtem, se zakysanou smetanou, majonézou nebo se zálivkou, záleží na tom, jak moc ho chcete mít dietní.
Kreativitě se meze nekladou, protože každý pokrm i recept je originální.

Připravte si výborné plněné papriky mletým masem.

Ryby jsou velmi zdravé, proto bychom je měli konzumovat nejlépe dvakrát týdně, což se vám podaří snadno s lahodným tuňákem splnit. Samozřejmě byste neměli jíst pouze stejnou rybu, ale střídat různé druhy.

Máte rádi salát s tuňákem?


Diskuze k článku


To je rychlovka, která u nás nikdy nezklame.
šárka, 25. 11. 2015 19:57
Velmi chutnou variantou je místo těstovin použít uvařenou a vychlazenou cizrnu (podle návodu) či konzervovanou (pro urychlení přípravy) a přikápnout do hotového salátu trochu octa balsamico. Ideální je takto uvařit na dovolené.
Markéta, 4. 12. 2015 10:58
Pro kolik je to osob? :-)
Ta která musí zhubnout 20 kilo!!, 11. 8. 2016 20:12
to vypadá na 3-4 porce
míla, 16. 4. 2017 17:08
Nový komentář do diskuze: