logo

Quesadillas se sýrem a kuřecím masem

6. 11. 2015 Recepty Oběd Jídla
Quesadillas se sýrem a kuřecím masem

Mezi oblíbené netradiční recepty, které stále častěji pronikají do české kuchyně, patří mexické quesadillas. Jedná se zapečený pokrm s tortillami, které jsou plněny libovolnou náplní (masovou, zeleninou nebo mixem, sýrem) a následně podávány. Quesadilla je rozdělena na několik dílů, což usnadní její konzumaci.

Mnozí se seznámili s quesadillou například v restauraci KFC, kde se prodává pod názvem Qurrito. Opět jsou tortilly naplněny masem, sýrem a omáčkou. Lepší je ale vsadit na přípravu doma než vyhledávat jídla z fast-foodu. Jídlo bude zajisté zdravější a víte, co přesně jíte.

Quesadilla se sýrem a kuřecím masem

Ingredience:
(4 porce)
2 kuřecí prsa
sůl, pepř
chilli koření
1 cibule
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
máslo nebo olej
100 g Goudy
100 g Cheddaru
8 tortill (domácí nebo kupované)

Postup:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky, omyté papriky taktéž nakrájíme. Na trošce tuku je osmažíme.
2. Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kostičky nebo nudličky, lehce je opepříme, posypeme mletým chilli kořením a trošku osolíme. Následně je osmažíme na rozpáleném másle nebo oleji dozlatova.
3. Oba sýry nastrouháme na hrubší straně struhadla.
4. Jakmile bude maso a zelenina hotová, pustíme se do přípravy mexických quesadill.
5. Tortillu položíme buď na gril, nebo pánev či do trouby na pekáč (bez tuku nebo s malou vrstvou tuku). Na ni nasypeme trošku sýra, přidáme čtvrtinu usmaženého kuřecího masa, zeleninu a opět trošku sýra. Chvíli grilujeme, smažíme nebo pečeme, přiložíme druhou tortilu, kterou trošku přimáčkneme a otočíme, když se sýr začne roztékat. Opět chvíli ohříváme a pak přendáme na talíř.
6. Na talíři ostrým nožem rozdělíme na 6 - 8 dílů (jako koláč) a podáváme se zeleninovým salátem.

Quesadilla se může zapékat i se salsou, rajčatovou omáčkou nebo i kvalitním kečupem. Navíc existuje mnoho různých variací - oblíbené jsou quesadillas s fazolemi a kukuřicí, avokádem, pouze se sýrem, dále s tuňákem, šunkou, vepřovým masem nebo hovězím masem a sýrem atd. Záleží tudíž na každém, co má rád a jaký recept si vybere při kuchtění.

Existují dva způsoby, pomocí nichž můžete připravit quesadillu:
- na tortillu se postupně dají vybrané suroviny a po chvíli se přidá další tortila a opeče se z druhé strany,
- na tortillu se postupně dají suroviny a tortila se přeloží a opeče i z druhé strany.

Tento pokrm se hodí jak na oběd, tak i na večeři. A když se použije málo tuku, tak je i velmi dietní. Quesadilla stojí určitě za vyzkoušení, tak se do ní pusťte.


Diskuze k článku


To vypadá zajímavě, aspoň je u těch tortíl nějaká změna.
Bára, 11. 11. 2015 14:11
Je to vyborne, jednoduche a skvělé jako pohoštění pro návštěvu.. s ruznymi omackami mnamka.
Petra, 27. 8. 2016 9:56
Nový komentář do diskuze: