Vepřová panenka se zeleninou
3. 9. 2010 Recepty Oběd VečeřePřipravte si k dietnímu obědu nebo večeři vepřovou panenku.
Ingredience:
200 g vepřové panenky
1 lžíce olivového oleje
2 cibule
2 stroužky česneku
2 červené papriky
2 zelené papriky
sójová omáčka
sůl, pepř
kousek čerstvého zázvoru
Postup:
Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Pokud máme čerstvý zázvor, nakrájíme ho na nudličky a osmažíme jej také. Potom přidáme nakrájenou papriku na proužku. Lehce osolíme a opepříme. Přilijeme deci vody a zlehka dusíme. Nakonec ochutíme sojovou omáčkou.
Maso omyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky, opepříme a osolíme jej. Maso buď smažíme na teflonové pánvi, nebo pečeme v troubě při střední teplotě.
Vepřovou panenku podáváme s připravenou zeleninou a s rýží nebo brambory.
Tento dietní recept je na dvě porce.
Diskuze k článku