Vepřová panenka se zeleninou

3. září 2010 | Recepty | Oběd | Večeře | komentáře: 1
recept


Udělejte si na dietní oběd nebo večeři vepřovou panenku.

Ingredience:
200 g vepřové panenky
1 lžíce olivového oleje
2 cibule
2 stroužky česneku
2 červené papriky
2 zelené papriky
sójová omáčka
sůl, pepř
kousek čerstvého zázvoru

Postup:
Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Pokud máme čerstvý zázvor, nakrájíme ho na nudličky a osmažíme jej také. Potom přidáme nakrájenou papriku na proužku. Lehce osolíme a opepříme. Přilijeme deci vody a zlehka dusíme. Nakonec ochutíme sojovou omáčkou.
Maso omyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky, opepříme a osolíme jej. Maso buď smažíme na teflonové pánvi, nebo pečeme v troubě při střední teplotě.

Vepřovou panenku podáváme s připravenou zeleninou a s rýží nebo brambory.
Tento dietní recept je na dvě porce.



 

Diskuze k článku (celkem 1):




Recept je dobrý, papriky úplně stačí jako příloha, takže není třeba sacharidová složka (rýže, brambory)...Jen pozor, aby papriky nezhořkly!

Klárka 1. srpen 2014 13:56

Přidat nový komentář:

Jméno:
 
.