Recept na domácí zapečené müsli
20. 9. 2010 Recepty SnídaněUdělejte si na snídani vlastní domácí müsli. Nebude zbytečně plné cukru a tuku, tak jako je kupované zapékané müsli.
Ingredience:
400 g ovesných vloček
100 g žitných vloček
4 lžíce medu
50 g nasekaných ořechů (vlašské a lískové ořechy, mandle,...)
100 g sušeného ovoce (rozinky, meruňky, jahody atd.)
50 g semínka (slunečnicová, dýňová, sezamová,...)
100 - 200 ml mléka nebo 50 g salka
Postup:
Vločky smícháme, k nim přidáme ořechy, semínka a sušené ovoce dle naší chuti a množství.
K tomu přimícháme med a mléko.
Pečeme v troubě vyhřáté na 140°C asi půl hodiny. Müsli musíme celou dobu hlídat a občas míchat, aby se nepřipálilo.
Pokud nedržíme dietu, můžeme použít místo mléka salko.
Domácí müsli můžeme udělat z jakýchkoliv surovin, které máme rádi.
Diskuze k článku