Zdravé sušenky z vloček a banánu
30. 11. 2016 Chuť ReceptyPřipravte si výborné zdravé sušenky z ovesných a žitných vloček a banánu, které vyrobíte opravdu za chvilku. Nepoužívá se v nich ani tuk, ani cukr, pouze trošku medu na oslazení. Jsou jemné a měkké. Výhodou těchto sušenek je, že jsou velmi jednoduché a opravdu rychlé na přípravu. Podívejte se na recept.
Ingredience:
2 větší nebo 3 menší banány
1 lžíce medu
1/2 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku žitných vloček
2 lžíce kakaa
40 g hořké čokolády
špetka kypřicího prášku
Postup:
1. Nejprve si zapneme troubu na 180 stupňů a mezitím připravíme těsto na sušenky.
2. Banány rozmixujeme na jemnou kaši. Poté do ní přimícháme med, kakao a prášek do pečiva.
3. Dále k této směsi přisypeme ovesné vločky a nasekanou čokoládu
4. Všechno pořádně promícháme.
5. Plech vyložíme papírem na pečení a lžičkou tvoříme malé hromádky těsta, které lžičkou rozplácneme. Necháváme jen přiměřené mezery.
6. Až bude trouba dostatečně vyhřátá, vložíme do ní plech a pečeme 15 - 18 minut.
Místo kakaa a čokolády můžete zvolit mandle či jiné ořechy, dále jsou dobré i s rozinkami, semínky, s kokosem nebo s jablkem. Do těsta můžete přidat cokoliv podle chuti, důležité je, aby mělo konzistenci přibližně jako na lívance.
Místo žitných vloček klidně použijte opět ovesné nebo zvolte třeba špaldové, pohankové nebo jinou směs vloček. Každá variace bude určitě velmi chutná.
Podívejte se rovněž na tyto ovesné sušenky, které chutnají také skvěle.
Diskuze k článku