logo

Jste to, co jíte 10.5.2012

Jste to, co jíte
pic

V tomto díle pořadu Jste to, co jíte, který se vysílá 10.5.2012 na TV Prima family, uvidíme pana Romana Hoška. Dokáže se změnit a zhubne? Bude mít svaly, které si tak moc přeje?

Roman Hošek má 29 let, měří 190 cm a váží téměř 140 kg. Přes břicho a boky má 126 cm. Jedná se o workoholika, který přes den moc nejí a večer se přejídá. Zázračná strava mu moc nepomáhá a proto raději vyhledal pomoc odborníků.

Roman má dvě práce, nemá vůbec na nic čas a spí pouze 3, 4 hodiny denně. Přes den jí málo a celkem pravidelně, večer se přejídá. Mezi jeho oblíbená jídla patří sladká jídla, smažený sýr, hranolky, omáčky a pečivo.

Bude Roman dodržovat rady doktorky Cajthamlové a výživového poradce inženýra Havlíčka? Začne také přiměřeně sportovat a hlavně odpočívat?
Uvidíme již ve čtvrtek.

Co musí z lednice a ze špízu pryč?

Coca-Cola light, tavené sýry, sirup light, creatin, carnitin,...
Roman jí velké množství bílkovin a málo sacharidů. Snaží se stravovat zdravě, ale chybí mu sacharidy.

Co by měl obsahovat zdravý jídelníček

Celozrnnou rýži, celozrnný chléb, těstoviny, brambory, luštěniny, libové maso, ryby, vejce, mléčné výrobky, libovou šunku, zeleninu, ovoce, jáhly, vločky, pohanku, ořechy, olivový olej, vodu,…

Tatarák z tuňáka

Ingredience: plátek čerstvého tuňáka, šalotka, sůl, pepř, olivový olej, limetka, okurková šťáva (s cukrem, solí, octem a želatinou), knäckerbrot
Tuňáka nakrájíme na kostky, přidáme nakrájenou šalotku, sůl, pepř a olivový olej. Promícháme.
Tatarák z tuňáka ozdobíme kostkami z okurkové šťávy, podáváme s čerstvou zeleninou a knäckerbrotem.

Vyzkoušejte také tatarák z lososa, který chutná skvěle.

Svatý Petr s brambory a zeleninou

Ingredience: pilobřich ostnitý (Svatý Petr), přepuštěné máslo, bylinky, kapary, šalotka, bílé víno, rajčata, brambory, mrkev, chřest
Rybu vykostíme a nakrájíme na plátky a osmažíme ji na přepuštěném másle s bylinkami (šalvěj, rozmarýn,...). Osmažíme a plátky vyndáme.
Do stejné pánve přidáme kapary, šalotku, rybí vývar, bíle víno a rajčata a připravíme omáčku. Přidáme osmažené plátky ryby. Pečeme chvíli v troubě. Podáváme s brambory, chřestem a mrkví prohřátou na přepuštěném másle.

Jak Roman postupuje?

Roman pravidelně a správně jí. Konečně začal odpočívat. Také se pravidelně věnuje cvičení, protože trošku omezil práci.
Roman cvičí pětkrát týdně a začal hodně chodit. Protože pociťuje hlad, je mu doporučeno navýšit energetický příjem.

Výsledky

Za tři měsíce Roman zhubl 15,5 kg tuku, 11 cm přes břicho a 6 cm přes boky.
Roman má mnohem více energie a je spokojenější.


Nový komentář do diskuze: