Jste to, co jíte 3.5.2012
3. 5. 2012 Jste to, co jíteV tomto díle pořadu Jste to, co jíte, který se vysílal 3.5.2012 na TV Prima family, jsme viděli Ilonu Csákovou. Ilona se chce zdravě stravovat, protože plánuje miminko.
Ve Jste to, co jíte už byla Naďa Konvalinková a tak zjistíme, jak se jí daří a jestli se stále zdravě stravuje. Přečtěte si informace o díle s Naďou Konvalinkovou.
Naďa pravidelně cvičí a pravidelně se stravuje. Kilogramy se jí vůbec nevrací. Cítí se mnohem lépe po zdravotní a psychické stránce.
Ilona Csáková plánuje dítě, proto by chtěla co nejdříve změnit způsob stravování, aby bylo miminko zdravé. V únoru bylo v novinách, že Ilona je již těhotná.
Podaří se Iloně lépe se stravovat? Nebo bude raději preferovat těhotenské chutě?
To uvidíme už ve čtvrtek ve speciálním díle s celebritou.
Paní doktorka Cajthamlová a pan inženýr Havlíček už mají pro Ilonu připravené různé rady a doporučení.
Ilona často držela různé diety, které skončily jo-jo efektem. Při prvním těhotenství Ilona přibrala 24 kg, ale při druhém tolik přibrat nechce. Má strach, že by už nezhubla na svou původní váhu. Zpěvačka ve výsledku ani moc nejí, nýbrž hladoví.
Ilona měří 175 cm a váží 77,5 kg. Ráda snídá chleba s máslem a domácí marmeládou. Občas mlsá, ráda vaří a k tomu ochutnává. Na druhou stranu málo jí a vůbec nevečeří.
Co musí z lednice a ze špízu pryč?
sladké chilli omáčka, ochucené mléčné výrobky, tučné sýry, plněné olivy s chemií, sušenky, sladké pečivo, marmelády, sladkosti, keksy, chipsy,…
Co by měl obsahovat zdravý jídelníček
Celozrnnou rýži, celozrnný chléb, těstoviny, brambory, libové maso, ryby, mléčné výrobky, vejce, libovou šunku, zeleninu, ovoce, jáhly, vločky, pohanku, luštěniny, ořechy, semena, olivový olej, vodu,…
Jak Ilona postupuje?
Stůl hruzy obsahuje všechno jídlo, která Ilona Csáková sní za týden, avšak nevypadá vůbec hrůzostrašně jako u ostatních účinkujících.
V polovině pořadu se Ilona pochlubila, že otěhotněla, proto se tomu musí přizpůsobit i strava. Nechce totiž tolik přibrat jako při prvním těhotenství.
Trenér Martin jí radí, že by měla posilovat svaly pánevního dna a zádové svaly. Cvičit by měla nejlépe každý den.
Co jíst v těhotenství?
V těhotenství se nedoporučuje jíst plísňové sýry a syrové maso, ale naopak hodně zeleniny a ovoce. Dále je nutné jíst dostatek vitamínů (nejlépe ve stravě), vlákniny, bílkovin, sacharidů a zdravé tuky. Nesmí se zapomenout na vápník (nachází se v tvrdém sýru, kysaných mléčných výrobcích, máku, sardinkách,…).
V těhotenství je nutná pravidelná strava a nesmí se hladovět.
Telecí steak s lanýži, pyré z černého kořene a bramborovými noky
Ingredience: černý kořen, máslo, sůl, mangold, olivový olej, česnek, brzlík, telecí panenka, brambory, vejce, rezistentní škrob, lanýže
Oloupaný a nakrájený černý kořen vaříme necelých deset minut, pak jej scedíme, přidáme máslo, sůl a rozmixujeme ho. Následně ho přepasírujeme přes sítko.
Mangold nakrájíme a spaříme. Poté jej propláchneme studenou vodou.
V olivovém oleji necháme louhovat nakrájený česnek, pak přidáme mangold a chvíli smažíme.
Bramborové knedlíky připravíme tak, že neoloupané brambory uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Dále je smícháme s vejcem a rezistentním škrobem. Dáme je do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Můžeme je lehce osmažit.
Brzlík a telecí panenku nakrájíme a osmažíme.
Telecí panenku podáváme s brzlíkem, pyré a bramborovými noky. Vše ozdobíme nakrájenými lanýži.