logo

Zdravá polévka z růžičkové kapusty

5. 3. 2016 Recepty Polévka
polévka z růžičkové kapusty

Růžičková kapusta patří mezi zeleninu, která je bohatá na vitamín C, B1, minerály a vlákninu. Často se s růžičkami připravuje polévka, dají se ale i smažit nebo zapékat. Dnes se podíváme na recept na polévku z růžičkové kapusty, jež je zdravá a dietní.

Nevýhodou této zimní zeleniny, že se snadno rozvaří. Stačí jen chvilka nepozornosti a problém může být na světě. Z tohoto důvodu je nutné, ať je člověk právě u vaření polévky ostražitý a dává si pozor.

Ingredience:
500 g růžičkové kapusty
2 - 3 mrkve
300 g brambor
1,5 l vody nebo zeleninového vývaru
2 stroužky česneku
sůl, pepř
muškátový oříšek
koření dle chuti
pažitka na ozdobení

Postup:
1. Růžičkovou kapustu očistíme, seřízneme košťál a podle potřeby odstraníme svrchní lístky.
2. Mrkev a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
3. Do hrnce dáme růžičkovou kapustu, nakrájenou mrkev a brambory. Vše zalijeme již připraveným vývarem nebo vodou. V tom druhém případě přidáme ještě koření - pepř, nové koření, sůl atd. Vaříme, dokud nebudou kapustičky téměř měkké.
4. Do polévky přidáme prolisovaný česnek a necháváme polévku jen probublávat.
5. Následně dochutíme pepřem, muškátovým oříškem a solí.
6. Až bude polévka z růžičkové kapusty hotová, můžeme ji podávat.

Na polévky je expert Luli Chef. Znáte ho?

Tato polévka je dietní, zdravá a zároveň vydatná. Pokud nehledíte na kalorie, můžete si připravit jíšku hned na začátku a pokračujte postupem uvedeným v receptu.


Nový komentář do diskuze: